נס פח השמן – רוצים שניצל בלי ריחות טיגון ובלי להקדיש בקבוק שמן? את השניצל הביתי המושלם מכינים כמובן בטיגון אבל עם פטנט קטן אפשר להכין שניצל מעולה גם בתנור
קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >
השניצל הביתי המושלם מוכן כמובן בטיגון אבל בקיץ או כשלא רוצים לספוג את ריחות הטיגון חשוב להכיר את אופציית השניצל בתנור.
בעברית הוא נקרא בכלל כְּתִיתָה. מקור השם הנפוץ הוא ייבוא עקיף מאוסטריה – המכונה שניצל וינאי או Wienerschnitzel. השניצל הוינאי עשוי במקור מבשר עגל (ועל כך נרחיב בהזדמנות במתכון אחר) ואילו הגרסה הישראלית עם חזה עוף.
איך מכינים את השניצלים לפני אפייה ?
סדר העבודה בשניצל פקטורי הביתי מאוד פשוט – כל עוד שומרים על עיקרון אחד חשוב: יד רטובה ויד יבשה. ביד היבשה טובלים את חזה העוף בקמח, מנערים היטב משאריות הקמח ומעבירים את חזה העוף המקומח אל תערובת הביצים הטרופות והחרדל. ביד הרטובה טובלים ומנגבים את השאריות על קצוות הכלי ומעבירים לתערובת פירורי הלחם. בעזרת היד היבשה -מכסים מכל הצדדים. לסיום מעבירים לתבנית האפייה המשומנת שהכנו מבעוד מועד לשניצלים.
עוד פירוט אפשר למצוא במתכון לשניצלים מסורתיים בטיגון >
הפטנט לאפייה
בסופו של דבר – אין דרך להימנע לגמרי משמן – בכל זאת מדובר בשניצל. מתחילים באפייה של השניצלים המוכנים בתנור לכרבע שעה ולאחר מכן בוזקים מעט שמן בכל צד. לאחר מכן ממשיכים כ-10 עד 15 דק’ נוספות (תלוי בעובי השניצל) על מנת שהשניצלים לא יצאו יותר מדי שחומים – חשוב להפוך אותם עוד פעם.
איך יודעים שהשניצל מוכן?
חלקנו אוהבים שניצל דק דק שמכינים מחזה עוף שעבר תחת הפטיש, וחלקנו מחזה עוף או פילה עוף ללא עיבוד נוסף. צריך לשים לב שזמן האפיה משתנה בהתאם.
גם בטיגון וגם באפייה – לרוב השניצלים מוכנים כשמחזיקים אותם בקצה במלקחיים והם יחסית יציבים. אם ההגדרה הזו מעט עמומה – הכי פשוט לבחור שניצל אחד יחסית גדול לחצות אותו ולראות שחזה העוף לבן.
מצרכים
- 500 גר שניצל או פילה עוף
- 2 כוסות קמח מלא
- 2 ביצים
- כף חרדל
- 200 גר’ פירורי לחם
- כפית פלפל אנגלי
- כפית מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לפיזור מעל השניצלים
הכנה
- מכינים את השניצל פקטורי – 3 קערות ותבנית לאפייה:
- קערה 1 – קמח
- קערה 2 – ביצים וחרדל (טורפים יחד)
- קערה 3 – פירורי לחם עם תבלינים
- תבנית עם נייר אפייה – מפזרים מעט שמן עם מברשת סיליקון – מיועד לשניצלים המוכנים לקראת אפייה
- תהליך הציפוי
- ביד ראשונה (יבשה) מקמחים את השניצל מכל הצדדים ומנערים את השאריות
- מעבירים לקערה השנייה
- ביד שנייה (רטובה) טובלים את השניצל בתערובת הביצים והחרדל ומסירים שאריות
- מעבירים לקערה שלישית
- ביד ראשונה (יבשה) מכסים את השניצל בפירורי לחם מכל הכיוונים
- מעבירים לתבנית אפיה
- אפיה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מכניסים את השניצלים ל-15 דק’ לתנור
- מפזרים מעט שמן זית על כל שניצל בצד אחד
- הופכים את כולם בעזרת מלקחיים
- מפזרים מעט שמן זית על כל שניצל בצד השני
- מכניסים לתנור ל-7 דק’
- אם לא מוכנים – הופכים את כל השניצלים וממשיכים באפייה לכ-7 דק’ נוספות
- אם עדיין לא מוכנים – להפוך שוב ולאפות במשך כ-5 ד’ נוספות בכל פעם
מתכון בתמונות
בקרוב