קיש עם גבינת עיזים

קיש עם גבינת עיזים

קיש עם גבינת עיזים

שבועות בפתח וזה הזמן להוציא מהמגירה את מתכוני מוצרי החלב ובראשם את אחד מהמרשימים לכל אירוח – קיש לורן. על בסיס של בצק פריך ועם מילוי רך ועסיסי – לא יהיה אורח שלא יתרשם. כדי לקצר את זמן ההכנה מומלץ להיעזר במעבד מזון או מיקסר. חשוב מאוד לייבש את הירק לפני שנכנס לבלילה על מנת שהיא לא תהיה רטובה מדי.

מצרכים

בצק פריך

• 175 חמאה
• 1 כף סוכר
• 1/2 1 כפיות מלח
• 3/4 1 כוסות קמח מנופה
• 1 ביצה

מלית

  • 3-5 בצלים מטוגנים בשמן זית או חמאה, עד כדי שקיפות והזהבה קלה
  • 2 שיני שום
  • 300 מ”ל שמנת מתוקה
  • 250 גר’ גבינת שמנת או גבינה לבנה
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים:
  • פטרוזיליה, עירית, בזיליקום, ב. ירוק
  • 1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
  • פלפל
  • מעט אגוז מוסקט טחון טרי מאוד
  • 3 ביצים טרופות
  • 5-6 טבעות של גבינת עיזים רכה (כמו פרומעז ודומותיה – לא עבה מדי)

הכנה

הכנת הבצק

  • בקערת המיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים
  • מצרפים את החמאה ומעבדים קלות עד קבלת שבבי בצק, אין צורך לחכות עד קבלת גרגירים.
  • מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שנוצר בצק אחיד ומתחיל להתגבש כדור בצק (אבל לא לגמרי) – כדי לקבל בצק פריך. (אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים)
  • מסיימים את עיבוד הבצק בלישה עדינה ביד, עוטפים ושולחים למקרר לשעה כדי לקרר את החמאה.

הכנת המלית

  • מטגנים הבצל ומניחים בצד
  • מתבלים את השמנת ומוסיפים את עשבי התיבול והביצים ומערבבים עד איחוד ולא יותר מזה (כדי שהתבלינים לא יידבקו לביצה)
  • טורפים את הביצים ומוסיפים למלית רגע לפני ששמים בבצק

איחוד בתבנית

  • על משטח מקומח היטב או על נייר אפייה ועם מערוך מקומח היטב, מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ. מעבירים לתבנית ומהדקים כלפי מטה באזור הדפנות כדי לקבל עלה בצק דק ואחיד. חותכים את השאריות מעבר לתבנית עם סכין.
  • מסדרים את הבצלים באחידות על הבצק, יוצקים את הבלילה, דואגים לכיסוי אחיד של כל הבצל ולחלוקה שווה של עשבי התיבול בכל הקיש.
  • מסדרים את פרוסות הגבינה על פני הקיש בצורה של פרח. (מומלץ להקפיא מעט את הגבינה כדי שלא תימעך בחיתוך)
  • אופים בחום של 180 מעלות 25-30 דקות, עד שהבלילה נקרשת אך לא מתקשה לגמרי (נשארת מעט גמישה), היא תמשיך להתקשות גם אחרי ההוצאה מהתנור, וכך הקיש לא יתייבש.
דילוג לתוכן