חלק רביעי בסדרת השמרים של קונג פוד – עכשיו שאתם אלופים בהכנת בצק – הגיע הזמן להכין פיצה ביתית שילדים כל כך אוהבים
סדרת השמרים של קונג פוד – פוסטים ומתכונים >
האחיינים הג’ינג’ים החמודים שלי מכנים אותה “פיצה אבי”, ובכל ביקור שלהם אצלנו הפיצה היא חלק בלתי נפרד מכללי הטקס. פעם אחת שחרגתי מכללי הטקס והזמנו פיצות מבחוץ – נאלצתי להתמודד עם נמשים עצובים ומאוכזבים (לעולם לא יקרה שנית).
סוף מעשה במחשבה תחילה – קודם כל חשוב להכין את בצק השמרים ולאפשר לו לתפוח. מאחר ואותו בצק יכול לשמש מאפים שונים ומגוונים אפשר למצוא את המתכון שלו בנפרד בקישור הבא >
סודו של הרוטב, לב ליבה הפועם של הפיצה, הוא השימוש בעגבניות טריות ותיבול עם פפריקה מתוקה ואורגנו. אם אין לכם רסק עגבניות זמין אפשר להחליף בקטשופ (הפתעה – הילדים אוהבים את זה יותר). אם הילדים אוהבים או שהפיצה מיועדת למבוגרים – מומלץ להכניס את התוספות מעל הרוטב ומתחת לגבינה.
בגזרת הגבינות – אנחנו מעדיפים גבינת עמק מגורדת ולעיתים משלבים אותה עם בולגרית או צפתית קשה. לטבעוניים שבינינו – ישנם תחליפי גבינות רבים בשוק כיום, הטובים מביניהם שיצא לי לטעום היו “גבינות” קשיו.
מצרכים
- בצק שמרים בסיסי מוכן לאחר התפחה ראשונה (מומלץ – חצי מקמח מלא וחצי מקמח לבן) – קישור למתכון לבצק שמרים
- לפיצה משפחתית דקה – כ-350 גרם
- לפיצה משפחתית עבה – כ-500 גרם
- מעט קמח לצורך רידוד
- לרוטב
- 2 עגבניות רכות
- 2 כפות רסק עגבניות
- כף שמן זית
- כפית אורגנו
- כפית פפריקה מתוקה
- מעט מלח
- קורט פלפל שחור
- 200-250 גרם גבינה צהובה מגורדת [או תחליף טבעוני כמו גבינת קשיו מגורדת]
הכנה
- מכינים תבנית פיצה עגולה (אופציונאלי עם נייר אפייה)
- מרדדים את בצק השמרים עם מארוך על משטח מקומח – בהתאם לגודל התבנית
- מניחים את הבצק המרודד על התבנית
- מכינים את הרוטב –
- חותכים את העגבניות לחצאים ומסירים את העוקץ
- מגרדים על פומפיה, כך שהגרעינים יישארו מעליה ולא יהיו חלק מהרוטב
- מוסיפים את יתר חומרי הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי
- מפזרים את הרוטב על הבצק
- מפזרים את הגבינה המגורדת מעל
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- אופים בתנור 10-15 דקות בהתאם לתנור עד שהגבינה מבעבעת