פרק חמישי בסדרת השמרים של קונג פוד – אחרי שהכנתם בצק שמרים וממנו הצלחתם ליצור לחם ופיצה – הגיע הזמן לעבור למלכת השמרים – עוגת קרנאץ’ שמרים

סדרת השמרים של קונג פוד – פוסטים ומתכונים >
רגע לפני יום העצמאות במסגרת חלוקת התפקידים המסורתית בקבוצת הווטסאפ – המארחים בערב או בבוקר למחרת לא עוברים לסדר היום עד שהובטחה אספקת עוגת השמרים המסורתית.
מפעל יום העצמאות המסורתי לעוגות שמרים טבעוניות (כי יותר סקסי ושיווקי מאשר לקרוא להם עוגות פרווה) מתחיל אצלי בשני ק”ג קמח שהופכים להיות בצק שמרים בסיסי. מאחר ואותו בצק יכול לשמש מאפים שונים ומגוונים אפשר למצוא את המתכון שלו בנפרד בקישור הבא >
לרוב אני מכין כ-7 עוגות – שאחת נשארת בבית והאחרות עושות קילומטרז’ עד שמגיעות לשולחן החג כקינוח שאחרי המנה העיקרית (על האש כמובן). הבסיס של העוגה הטבעונית הוא שמן הקוקוס אולם באופן שוטף אני מעדיף להכין את העוגות בגרסה החלבית עם חמאה. מילוי העוגה הוא החלטה מרובת אפשרויות – כמעט כל ממרח יכול לשמש למטרה הנעלה. אם אתם רוצים ללכת על הצד הבטוח – שוקולד או קינמון יהיו הבחירה הראשונה.
מאחר ומרבית העוגות שאני מכין מיועדות ל”ייצוא” – למסיבות או לעבודה – אני מכין אותן בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות מנייר, ולאחר שהצטננו – עוטף אותם במעטפות מיוחדות שאפשר למצוא בחנויות לקונדיטורים.
מצרכים
- תבנית אינגליש
- בצק – 2 אפשרויות:
- כ-350 גרם בצק שמרים בסיסי מוכן לאחר התפחה ראשונה
- או להכין מהמצרכים הבאים:
- חומרים יבשים
- 200 גר’ קמח (כ-1.5 כוסות קמח)
- 8 גרם סוכר (כ-2 כפיות)
- 5 גרם מלח (כפית שטוחה)
- 5 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
- חומרים רטובים
- 130 מ”ל מים (כחצי כוס מים)
- 15 מ”ל שמן זית (2 סיבובים של שמן זית בקערה 🙂
- חומרים יבשים
- מעט קמח לצורך רידוד
- 50 גר’ חמאה או שמן קוקוס
- מילוי – אפשרויות
- ממרח שוקולד ביתי (השחר פרווה או חלבי, נוטלה וכד’) – כחצי מיכל
- קינמון ואבקת סוכר (או סירופ מייפל)
- ממרח תמרים
- [אופציונאלי] סירופ סוכר – 5 כפות סוכר ומעט מים
הכנה
- מכינים תבנית אינגליש עם נייר אפייה
- מכינים את הבצק לפי ההוראות במתכון המלא (בהתאם למזג אוויר לעיתים צריך להוסיף מעט מים נוספים אם הבצק יבש מדי או מעט קמח אם הבצק רטוב מדי)
- מרדדים את בצק השמרים עם מארוך על משטח מקומח – בהתאם לגודל התבנית
- מחממים את החמאה / שמן הקוקוס במיקרו ומורחים על הבצק
- מילוי
- אופציה 1 – מילוי שוקולד – מורחים שכבה אחידה של שוקולד על הבצק
- אופציה 2 – מילוי קינמון – מפזרים קינמון ואבקת סוכר באופן אחיד על גבי הבצק
- מגלגלים בזהירות את הבצק עם המילוי בפנים לרולדה
- חותכים את הרולדה לאורכה במרכז
- הופכים את החלק הפנימי כלפי מעלה
- קולעים צמה פשוטה משני חלקי הרולדה – כשהפסים נשארים כלפי מעלה
- מעבירים לתבנית
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- אופים בתנור
- קינמון: 15 – 20 דק’
- שוקולד: 20 – 25 דק’
- [אופציונאלי] סירופ סוכר
- בזמן האפייה – שופכים את הסוכר לפינג’אן ומכסים עם מים
- מחממים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהסוכר נמס במים
- לשים לב לא להביא לרתיחה
- בעת סיום האפייה – מורחים את הסירופ מעל העוגה ומכניסים לתנור החם כשהוא כבוי ל-3 דקות נוספות
- מצננים ומגישים








