פרגיות ברוטב יין ורימונים

פרגיות ברוטב יין ורימונים

קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >

לסדרת Kung Food Basics – מתכונים בסיסיים

נניח וחשקה נפשכם בתבשיל קדירה, אולם השעון דוחק בכם לבחור בישול קל – לא צריך לוותר – אפשר לתפוס את המקל משני קצותיו. הבסיס טמון בחומר הגלם – במקום נתח בקר חתוך לקוביות שידרוש 3 שעות של בישול איטי על האש, נבקש מהקצב פרגית מובחרת חתוכה לקוביות, בדומה לשיפודי פרגית.

לאחר סגירה, תיבול ובישול קצר שאורכים כ-10 דקות – ננמיך את האש ל-50 דקות נוספות – ונקבל מעדן מלכים רך ועסיסי. מנה יפה וייצוגית לאירוח, שאפשר להכין גם בכמות קטנה של כחצי ק”ג וגם בכמויות גדולות של 3 או 4 ק”ג – כמעט ללא שינוי מבחינת זמן הבישול.

רכז הרימונים מוסיף טעם מיוחד מתוק-חמצמץ, לצד יתרונות בריאותיים רבים של רימונים ובהם נוגדי החמצון לצד ויטמינים ומינרלים שונים. רצוי להשתמש ברכז רימונים טבעי 100% ולא בפשוטים המכילים בעיקר סירופ גלוקוזה. אפשר גם לעשות שימוש במיץ רימונים ולהפחית את כמות היין או המים בהם משתמשים לבישול.

לגבי יין מומלץ להשתמש ביין אדום חצי ייבש, שכיף לנו גם לשתות, כי לאחר שהאלכוהול מתאדה נשאר בעיקר הטעם המרוכז של היין כחלק בלתי נפרד מטעמה של המנה. ישנם יינות רבים מתחת לתג המחיר של 50 שקלים שמעולים לצורך המשימה, ואין הכרח להשתמש ביינות יקרים שיושנו לאורך זמן. היין האדום יחד עם רכז הרימונים מספקים לנו מראה כהה יותר ודמוי בקר לקדירה המהירה. אפשר להשתמש גם ביין לבן למראה עדין יותר.

פרגיות ביין עם תוספות

את הבצלים רצוי לחתוך בצורה של טבעות או חצאי טבעות, עם זאת במידה וילדים הם חלק מקהל היעד – אפשר לקצץ אותם במעבד מזון על מנת שישתלבו עם הרוטב באופן חלק ובלתי מורגש. הרוטב שנוצר מהבישול עשיר מאוד ויכול לשמש אותנו לאחר מכן כציר עסיסי עבור בורגול, קינואה, אורז או אפילו עבור תפוחי אדמה (בקרוב נעלה מתכון לתבשיל מע’ודה לבנוני שמשתמש ברוטב זה). כדי שיישאר יותר – מומלץ להוסיף יין מעל הגובה של הפרגיות.

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 בצלים
  • חצי ק”ג פרגיות חתוכות לקוביות
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות רכז רימונים
  • 2 כפות פלפל אנגלי טחון
  • יין או מים לגובה פרגיות

הכנה

  • חותכים בצלים לחצאי טבעות או קוצצים דק (טוב במקרה של ילדים)
  • מפזרים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל
  • מוסיפים את קוביות הפרגית וסוגרים אותן תוך כדי ערבוב (מלבינים מבחוץ)
  • כשרובם סגורים מוסיפים את הסויה, הפלפל האנגלי ורכז הרימונים ומערבבים היטב
  • מוסיפים יין או מים לגובה הפרגיות  (או גבוה יותר אם רוצים שיישאר רוטב כציר לשימוש נוסף)
  • מביאים לרתיחה לפחות 5 דקות בסיר פתוח
  • מבשלים על אש נמוכה בסיר סגור עם מכסה כ-50 דקות

מתכון בתמונות

דילוג לתוכן