פסטה עם פטריות שיטאקי

פסטה עם פטריות שיטאקי

תכון לפסטה עם פטריות שיטאקי ואפונה

קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >

למתכונים נוספים מסדרת Kung Food Basic

במטבח חשוב לשמור על גמישות בעזרת מזווה המצויד בחומרי גלם שמאפשרים להרים מנות עשירות בזמן קצר. לצד העדשים, הדגנים והפסטה – תמצאו במזווה שלי בחלקים נרחבים מהשנה גם פטריות שיטאקי מיובשות.

כיום ניתן למצוא בסופר גם פטריות שיטאקי טריות – אולם לפני שגידלו אותם בארץ המקור העיקרי היה מארזים של פטריות מיובשות שמיובאות מהמזרח הרחוק.

פטריות השיטאקי מתפתחות על גזעי עצים שנפלו באופן טבעי או נכרתו – ומכאן נגזר שמם: “שי” הוא שם של סוג עץ ביפנית, ו”טאקי” היא פטריה ביפנית.

פטריות שיטאקי מכילות חומצות אמינו החיוניות לתזונת האדם ונוגדי חמצון, הן עשירות בויטמינים שונים מקבוצת B ובויטמין C וכן במינרלים כגון אשלגן, זרחן, מגנזיום ברזל, מנגן, סידן, אבץ ועוד.

ברפואה הסינית מייחסים סגולות מרפא רבות לפטריות השיטאקי והן נחשבות כבעלות תכונות כגון חיזוק מערכת החיסון, איזון לחץ דם והפחתת רמת כולסטרול.  

לפני שילוב הפטריות במנה מומלץ להסיר את הרגל ולהשתמש רק בכיפה. הרגל קשה יחסית ומתאימה יותר לבישול ארוך, כמו מרקים, צירים או תבשילים בבישול ארוך. ניתן גם לבשל את הרגליים בנפרד ואז לקצץ אותן לתוך המנה.

בשימוש בפטריות שיטאקי יבשות, חשוב להשרות אותן במים רותחים או חמים לפי ההוראות על האריזה במשך 30 עד 60 דקות.

מצרכים

  • פסטה מקמח מלא
  • חבילת פטריות שיטאקי מיובשות
  • 2 בצלים
  • שום
  • שמן זית
  • מלח /פלפל שחור לפי הטעם
  • חצי פלפל ירוק חריף (אופציונאלי – לפי הטעם)

הכנה

  • מכינים פסטה מקמח מלא לפי ההוראות.
  • משרים פטריות שיטאקי מיובשות במים רותחים/חמימים 30-60 דק’ בהתאם להוראות על האריזה – עד לריכוך מלא. מסירים את הרגל של הפטריה (הסבר בפתיח)
  • כותשים שום לתוך קערה קטנה עם שמן זית ומערבבים
  • מטגנים טבעות בצל לשקיפות ומוסיפים את הפטריות חתוכות לרצועות. מערבבים עד שהפטריות מבושלות (5-10 דק’).
  • מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה 3 דק’.
  • מכסים את הסיר וממשיכים על אש קטנה עד שמרבית הנוזלים מתאדים.
  • מתבלים בשמן השום, במלח ופלפל שחור לפי הטעם. אפשר גם להוסיף מעט פלפל ירוק חריף.
  • משאירים בסיר את הכמות הנדרשת לכמות המנות הרצויה ואת היתר מעבירים לקופסה.
  • מוסיפים את הפסטה ואפשר להוסיף גם אפונה שהכנו מראש ומערבבים.
  • מכסים את הסיר ומנמיכים את האש לספיגת טעמים.

בתיאבון

מתכון בתמונות

דילוג לתוכן