ארטישוק בלימון ושום

ארטישוק בלימון ושום

מעדן אלוהי ומהיר הכנה

לבבות ארטישוק ברוטב לימון ושום

קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >

למתכונים נוספים מסדרת Kung Food Basic

הארטישוק הוא צמח שמוצאו ממערב הים התיכון רב־שנתי ממשפחת המורכבים, וגובהו כמטר וחצי. החלק הנאכל הוא המצע הבשרני אותו אנו מכנים לבבות.

לארטישוק היסטוריה ארוכה באגן הים התיכון והוא מוזכר באגדות במיתולוגיה היוונית. שמו העברי הוא קינרס והוא מוזכר בספר בראשית וגם במשנה. שם זה נובע ככל הנראה מיוונית. הוא מכונה גם חורשף מילה שמקורה בערבית הושאלה לספרדית וממנה הפכה באנגלית ל-artichoke. בנוסף, מייחסים לו סגולות רפואיות, ויש גם תרבויות שונות שבהן הוא נחשב כצמח האהבה. הארטישוק מכיל בין היתר חומצה פולית, ויטמין C, ויטמין K ומינרלים כמו אשלגן, זרחן, מגנזיום, אבץ וברזל.

שיא העונה של הארטישוק הטרי היא מרץ על אפריל והוא נקטף לפני פתיחת העלים. אם קונים ארטישוק טרי – חשוב לשים לב שצבעו יהיה ירוק בהיר, שעליו יהיו סגורים או כמעט סגורים ושהארטישוק עצמו יהיה כבד ביחס לגודלו.  לבבות הארטישוק הם יחסית חלק קטן מהארטישוק הטרי ועיבודם דורש זמן רב. מזלנו שניתן למצוא כיום בכל סופר שקיות של לבבות ארטישוק קפואים, שמאפשרים לנו להכין את המעדן האלוהי הזה בזמן קצר יחסית.

בתור ירק לבן – חשוב מאוד שבמהלך הבישול המקדים ומיד לאחר הסינון נשתמש בחומץ או לימון על מנת שלא ישחיר. ההעדפה האישית שלי היא ללימון – מאחר וטעמו משתבח באופן משמעותי בנוכחות הלימון.

במטבח החלאבי/דמשקאי/לבנוני נהוג גם להוסיף את הארטישוק לקציצות ברוטב לימון ושום ואז הלבבות סופחים גם את טעמי הבשר או להשתמש בלבבות הארטישוק בתור מצע מעולה למילוי בשר.

מצרכים

  • 2 שקיות של לבבות ארטישוק קפואים (לדוגמא של סנפרוסט)
  • מים
    • לשלב הראשון – סיר מים
    • לשלב השני – 2 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח
  • 3 לימונים בינוניים
  • 5 שיני שום

הכנה

  • מכינים ארטישוק קפוא לפי ההוראות
    • מרתיחים סיר עם מים, לימון סחוט ו-2 כפיות מלח
    • מוסיפים את הארטישוק ומביאים לרתיחה
    • מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 6 דק’.
    • מסננים
  • חותכים את לבבות הארטישוק למשולשים ומערבבים אותם בסיר עם 2 לימונים סחוטים – כדי שלא ישחירו
  • מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים 5 שיני שום כתושות מכסים את הסיר ומבשלים 20 דק’ על אש קטנה לספיגת טעמים

מתכון בתמונות

נוסיף בקרוב 🙂

דילוג לתוכן