קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >
עוגה בחושה היא פתרון מהיר וקל לקינוח ביתי. בניגוד לעוגות קנויות – כאן אנחנו יכולים לשלוט בכל הרכיבים – להימנע מחומרים משמרים, להשתמש בקמח מלא ולהפחית את כמות הסוכר לפי הטעם.
בדרך כלל המניע להכנת העוגה הוא עשיית חסד עם בננות, שהתרככו יתר על המידה. במצב הזה הבננות מספיק מתוקות, לכן כמות סוכר במתכון יחסית קטנה.
היתרון בעוגה זו היא המהירות, לכן אני נמנע מרעיונות כמו הקצפת הביצים והסוכר לפני הכנסתם לבלילה.
מצרכים
- ⅓ עד ½ כוס סוכר חום
- ⅓1 כוס קמח מלא
- קורט מלח
- שקית אבקת אפיה
- חצי כוס שוקולד צ’יפס או אגוזי פקאן/מלך שבורים [אופציונאלי]
- 2 בננות בשלות מעוכות
- כף תמצית וניל
- 75 גר’ חמאה
- 1/3 כוס חלב
- ביצה
הכנה
- מערבבים את היבשים
- ממיסים את החמאה
- מוסיפים את החלב
- טורפים את הביצה
- מועכים היטב את הבננות כדי שיטמעו היטב בתערובת
- מערבבים היטב את הבלילה
- מניחים נייר אפייה בתבנית אינגליש קייק
- מעבירים את הבלילה לתבנית
- מחממים תנור לחום 180 מעלות
- אופים 30 – 45 דק’ או עד שנועצים קיסם והעוגה יבשה