קונג פוּד - Kung Food

מתכונים

בחלק זה ריכזתי מתכונים המכילים ידע וניסיון רב שנצבר עם השנים. בכל מתכון אני חושף טפח מעקרונות בישול בסיסיים וכיצד הם באים לידי ביטוי. המתכונים מלווים בתמונות גם עבור השלבים השונים בתהליך.

קטגוריות

Kung Food's Basics (9) בישול (4) בישול חלאבי (6) בישול לבנוני (6) בצקים (6) הודו (2) חג השבועות (7) חנוכה (1) טאי צ'י (1) טבעוני (16) כללי (1) לילדים (2) מאכלי עדות (4) מאמרים (6) מאפים (11) מאפים מלוחים (5) מטבח מסורתי (9) מלוחים (7) מנה לאירוח (17) מנה עיקרית (15) מרקים (4) מתוקים (3) מתכון בתמונות (30) מתכון וידאו (8) מתכונים (35) מתכונים לאירוח (11) עוגות (1) עוף (1) פוסטים דף הבית (1) פטריות (1) פלאפל (3) פסח (8) פסטה (3) צ'י קונג (1) צ'י קונג וטאי צ'י (4) צירים (1) צמחוני (18) קדירה (3) קינוחים (3) קיש (1) קל להכנה (20) קציצות (4) ראש השנה (8) שמרים (5) תנועה (1)

מתכונים אחרונים

שניצל בתנור

רוצים שניצל בלי ריחות טיגון ובלי להקדיש בקבוק שמן? את השניצל הביתי המושלם מכינים כמובן בטיגון אבל עם פטנט קטן אפשר להכין שניצל מעולה גם בתנור

למתכון המלא >

פלאפל ביתי בטיגון

הפלאפל מגרגירי חומוס הוא אחד מהמאכלים שנחשבים הכי ישראליים שיש, למרות שמקורו לפני אלף שנה ממצריים. הטיגון הוא אופן ההכנה הקלאסי והעסיסי מכולם.

למתכון המלא >

פשטידת מנגולד

מנגולד או עלי סלק הם מרכיב דומיננטי ועשיר בויטמינים ומינרלים שמעשיר תבשילים ומאפים מסוגים שונים. פשטידת מנגולד תהיה מרכיב מיוחד באירוח הבא שלכם

למתכון המלא >

פשטידת פטריות

פשטידה היא כרטיסי כניסה ידידותי לעולם האפייה ובמקביל בסיס מעולה לכל אירוח – מרכיב אחד שמספק את הטעם הדומיננטי משולב עם תערובת יחסית אחידה

למתכון המלא >

סמבוסק ביל ג’יבן

סמבוסק הגבינה הלבנוני היה חלק בלתי נפרד מפסקול הביקור אצל סבתא שלי. לצורך המלית היה נוסע סבא במיוחד לצפת כדי לקנות אצל משפחת המאירי. למתכון שהוא גם זיכרון

למתכון המלא >

עוגת בננה

עוגת בננה או לחם בננות – מתכון מהיר וקל לעוגה שתעשה צדק עם הבננות שהתרככו יתר על המידה. רק מערבבים ולתבנית – עוד 40 דק’ יש חבר לקפה

למתכון המלא >

צלי בקר בבישול ארוך

מנה חגיגית ופשוטה לחגים או לאירוח. צלי הבקר הוא הסולן נותן את הטון עם להקת ליווי יין אדום יבש. הכנה יחסית מהירה ובישול איטי ללא סיר לחץ

למתכון המלא >

ארטישוק בלימון ושום

מעדן אלוהי ומהיר הכנה שמתחבר לרוטב של לימון ושום, המאפיין את המטבח החלאבי והלבנוני. לבבות הארטישוק טעימים בפני עצמם, כתוספת לקציצות או למילוי

למתכון המלא >

אנטיפסטי בתנור

אנטיפסטי באיטליה הוא כינוי לשלל מנות ראשונות שנועדו לעורר את התיאבון לקראת המנה העיקרית. בישראל הוא הפך לכינוי לירקות שמוגשים בתור מנה ראשונה או כתוספת, לרוב קלויים/ אפויים בתנור. מומלץ להכין ירקות בצבעים שונים לצורך הגיוון בטעמים וגם בערכים התזונתיים. ברפואה הסינית נהוג להמליץ על ארוחה ב-5 צבעים שונים – כל צבע מחזק אלמנט או…

למתכון המלא >

פסטה עם פטריות שיטאקי

פטריות שיטאקי הן חומר גלם נהדר שאפשר לשמור במזווה לאורך זמן ולהרים מהן מנות עשירות בזמן קצר. הן טעימות ומזינות ומיוחסות להן ברפואה הסינית סגולות מרפא רבות

למתכון המלא >

שווארמונים

מתכון לשווארמה הודו ביתית ברוטב רימונים, מעדן קל ומהיר הכנה – במחבת רחבה או סיר, ללא כל צורך בציוד מיוחד. מומלץ להכין בסמוך להגשה ולהתכונן ללקק את האצבעות

למתכון המלא >

מרק עוף

מרק עוף או ציר עוף לבן – טבעי ואמיתי נטול אבקות ותוספים מיותרים, שיכול לעזור לנו לעבור את החורף בשלום וגם לתבל בישולים רבים. לשיעור בסיסי באומנות הבישול – היכנסו

למתכון המלא >

מג’דרה מש

מנה טבעונית מזינה וקלת הכנה עם אורז מלא ושעועית מש בתיבול של כורכום וכמון שמהווה בסיס לארוחות צהריים טבעוניות וטבעיות

למתכון המלא >

שניצלים

השניצל פקטורי הביתי המושלם מתבסס יד יבשה ויד רטובה – שמעבירות את חזה העוף בסנכרון מושלם מהקמח לביצים הטרופות ומשם לתערובת פירורי הלחם – לחצו לטיפים מיוחדים

למתכון המלא >

פופקורן ביתי

פופקורן ביתי הוא חטיף מהיר הכנה, הכנתו בסיר מאפשרת לשלוט בכמות השמן והמלח והוא נטול תוספים שמטרתם להאריך את חיי המדף

למתכון המלא >

עוגת קראנץ’ שמרים

פרק חמישי בסדרת השמרים של קונג פוד – אחרי שהכנתם בצק שמרים וממנו הצלחתם ליצור לחם ופיצה – הגיע הזמן לעבור למלכת השמרים – עוגת קרנאץ’ שמרים רגע לפני יום העצמאות במסגרת חלוקת התפקידים המסורתית בקבוצת הווטסאפ – המארחים בערב או בבוקר למחרת לא עוברים לסדר היום עד שהובטחה אספקת עוגת השמרים המסורתית.  מפעל יום…

למתכון המלא >

לחם כפרי

שלב 3 בסדרת השמרים של קונג פוד – אחרי שלמדנו על שמרים וקמחים מסוגים שונים ולהכין מהם בצק שמרים בסיסי כעת נלמד לאפות לחם כפרי

למתכון המלא >

בצק שמרים בסיסי

הצעד הראשון במסע השמרים מתחיל בבצק שמרים בסיסי, שמשמש בתור היסודות למתכונים רבים – כולל פוקצ’ה, פיצה, לחם ועוגות שמרים

למתכון המלא >

מרק ארטישוק ירושלמי

עם מראה משולב של ג’ינג’ר ושורש חזרת, ותחת מגוון שמות כמו תפו”א ירושלמי ובטטה קסביה – משמש הארטישוק הירושלמי עם טעם מיוחד כמו של ארטישוק כמרכיב עיקרי למרק.

למתכון המלא >

פסטרמה הודו ביתית

מעדן קל להכנה בבית – שדורש בעיקר לקנות חזה הודו, להשרות אותו ברוטב ולהכניס לתנור. תחליף מעולה לצריכת פסטרמה מעובדת מהחנויות

למתכון המלא >

קיש עם גבינת עיזים

שבועות בפתח וזה הזמן להוציא מהמגירה את מתכוני מוצרי החלב ובראשם את אחד מהמרשימים לכל אירוח – קיש לורן – על בסיס של בצק פריך ועם מילוי רך ועסיסי.

למתכון המלא >

קביבאת / חאמוד

קציצות בשר לבנוניות/חאלביות ברוטב לימון ושום. אם אני חייב לספק מאכל אחד שיביא את התמצית של המטבח החלאבי/לבנוני עבורי – אני אבחר דווקא במאכל יומיומי שלא מצאתי באף עדה אחרת.

למתכון המלא >

מתכונים נוספים

אם תרצו שאפרסם מתכונים נוספים – צרו קשר ואשתדל להוסיף את המתכון בהקדם.

דילוג לתוכן