בחלק זה ריכזתי מתכונים המכילים ידע וניסיון רב שנצבר עם השנים. בכל מתכון אני חושף טפח מעקרונות בישול בסיסיים וכיצד הם באים לידי ביטוי. המתכונים מלווים בתמונות גם עבור השלבים השונים בתהליך.
קטגוריות
Kung Food's Basics (9) בישול (4) בישול חלאבי (6) בישול לבנוני (6) בצקים (6) הודו (2) חג השבועות (7) חנוכה (1) טאי צ'י (1) טבעוני (16) כללי (1) לילדים (2) מאכלי עדות (4) מאמרים (6) מאפים (11) מאפים מלוחים (5) מטבח מסורתי (9) מלוחים (7) מנה לאירוח (17) מנה עיקרית (15) מרקים (4) מתוקים (3) מתכון בתמונות (30) מתכון וידאו (8) מתכונים (35) מתכונים לאירוח (11) עוגות (1) עוף (1) פוסטים דף הבית (1) פטריות (1) פלאפל (3) פסח (8) פסטה (3) צ'י קונג (1) צ'י קונג וטאי צ'י (4) צירים (1) צמחוני (18) קדירה (3) קינוחים (3) קיש (1) קל להכנה (20) קציצות (4) ראש השנה (8) שמרים (5) תנועה (1)
מתכונים אחרונים
שניצל בתנור
רוצים שניצל בלי ריחות טיגון ובלי להקדיש בקבוק שמן? את השניצל הביתי המושלם מכינים כמובן בטיגון אבל עם פטנט קטן אפשר להכין שניצל מעולה גם בתנור
לבבות קישואים (לֶבּ קוּסָה)
מעדן פשוט ומתקתק מתוכנם של קישואים, המהווה ניגוד מושלם לטעם חמוץ של הקישואים הממולאים
קישואים ממולאים ברוטב לימון ושום (קוּסָה מֶחְשי)
קישואים ממולאים ברוטב לימון ושום, “קוסה מחשי” בשפת המקור, הם ממולאים עשירים וייחודיים מהמטבח החלאבי – מעדן חגיגי ומיוחד. ספויילר – יש power tools שמקצרים את העבודה
קציצות עדשים | פלאפל ביתי בתנור מעדשים ירוקות
פלאפל ניתן להכין ממגוון קטניות או שעועית ואפילו באפייה. אמנם הפלאפל מגרגירי חומוס בטיגון הוא הקלאסי אבל עם עדשים ירוקות הפלאפל קליל יותר לבטן ומהיר להכנה. למתכון המלא היכנסו לקישור
פלאפל ביתי בתנור | קציצות טבעוניות נטולות גלוטן באפייה
הכנת פלאפל באפיה בתנור מפשטת ומקצרת את עבודת ההכנה, ממש פלא-פל. למתכון המלא היכנסו לקישור
פלאפל ביתי בטיגון
הפלאפל מגרגירי חומוס הוא אחד מהמאכלים שנחשבים הכי ישראליים שיש, למרות שמקורו לפני אלף שנה ממצריים. הטיגון הוא אופן ההכנה הקלאסי והעסיסי מכולם.
פשטידת מנגולד
מנגולד או עלי סלק הם מרכיב דומיננטי ועשיר בויטמינים ומינרלים שמעשיר תבשילים ומאפים מסוגים שונים. פשטידת מנגולד תהיה מרכיב מיוחד באירוח הבא שלכם
פשטידת פטריות
פשטידה היא כרטיסי כניסה ידידותי לעולם האפייה ובמקביל בסיס מעולה לכל אירוח – מרכיב אחד שמספק את הטעם הדומיננטי משולב עם תערובת יחסית אחידה
סמבוסק ביל ג’יבן
סמבוסק הגבינה הלבנוני היה חלק בלתי נפרד מפסקול הביקור אצל סבתא שלי. לצורך המלית היה נוסע סבא במיוחד לצפת כדי לקנות אצל משפחת המאירי. למתכון שהוא גם זיכרון
קוגל – פשטידת איטריות
קוגל (או קיגל) הוא סוג של פשטידה שבמקור נאפתה בסיר עגול והוגשה בשבת אצל יהודי אירופה. לא צריכים לצאת מהבית כדי ליהנות מקוגל ריחני
מרק כתומים וקוקוס בניחוח ג’ינג’ר והל
הכן מטבחך לחורף. אחת ממנות הדגל של הסתיו והחורף היא מרק הירקות הכתומים בליווי חלב קוקוס עם ג’ינג’ר והל שמספק שלל מרכיבים תזונתיים חשובים
פרגיות ברוטב יין ורימונים
תבשיל קדירה קל להכנה כמעט ללא מאמץ. מנה יפה וייצוגית לאירוח, שמתאימה גם לזמנים בהם אין הרבה זמן לעבודות המטבח.
ניוקי עם פטריות שיטאקי וקוביות בטטה
פטריות שיטאקי הן חומר גלם נהדר למנות עשירות ויכול להישמר במזווה לאורך זמן. בשילוב עם ניוקי, קוביות בטטה ועלי רוקט קיבלנו ארוחה מלאה בצלחת אחת
עוגת בננה
עוגת בננה או לחם בננות – מתכון מהיר וקל לעוגה שתעשה צדק עם הבננות שהתרככו יתר על המידה. רק מערבבים ולתבנית – עוד 40 דק’ יש חבר לקפה
צלי בקר בבישול ארוך
מנה חגיגית ופשוטה לחגים או לאירוח. צלי הבקר הוא הסולן נותן את הטון עם להקת ליווי יין אדום יבש. הכנה יחסית מהירה ובישול איטי ללא סיר לחץ
ארטישוק בלימון ושום
מעדן אלוהי ומהיר הכנה שמתחבר לרוטב של לימון ושום, המאפיין את המטבח החלאבי והלבנוני. לבבות הארטישוק טעימים בפני עצמם, כתוספת לקציצות או למילוי
אנטיפסטי בתנור
אנטיפסטי באיטליה הוא כינוי לשלל מנות ראשונות שנועדו לעורר את התיאבון לקראת המנה העיקרית. בישראל הוא הפך לכינוי לירקות שמוגשים בתור מנה ראשונה או כתוספת, לרוב קלויים/ אפויים בתנור. מומלץ להכין ירקות בצבעים שונים לצורך הגיוון בטעמים וגם בערכים התזונתיים. ברפואה הסינית נהוג להמליץ על ארוחה ב-5 צבעים שונים – כל צבע מחזק אלמנט או…
מג’דרה של קינואה ועדשים ירוקות
מעדן מושלם בשילוב עם סלט – לארוחת צהרים טבעונית, טעימה ועשירה. שילוב מנצח של קינואה ועדשים שמספק מנת חלבון עשירה לצד ויטמינים ומינרלים
פסטה עם פטריות שיטאקי
פטריות שיטאקי הן חומר גלם נהדר שאפשר לשמור במזווה לאורך זמן ולהרים מהן מנות עשירות בזמן קצר. הן טעימות ומזינות ומיוחסות להן ברפואה הסינית סגולות מרפא רבות
שווארמונים
מתכון לשווארמה הודו ביתית ברוטב רימונים, מעדן קל ומהיר הכנה – במחבת רחבה או סיר, ללא כל צורך בציוד מיוחד. מומלץ להכין בסמוך להגשה ולהתכונן ללקק את האצבעות
מרק עוף
מרק עוף או ציר עוף לבן – טבעי ואמיתי נטול אבקות ותוספים מיותרים, שיכול לעזור לנו לעבור את החורף בשלום וגם לתבל בישולים רבים. לשיעור בסיסי באומנות הבישול – היכנסו
לביבות טבעוניות בתנור
נס פח השמן – תחליף ללביבות המטוגנות – לביבות טבעוניות נטולות ביצים חמות מהתנור. ניתן לגוון גם עם קמח נטול גלוטן.
מג’דרה מש
מנה טבעונית מזינה וקלת הכנה עם אורז מלא ושעועית מש בתיבול של כורכום וכמון שמהווה בסיס לארוחות צהריים טבעוניות וטבעיות
שניצלים
השניצל פקטורי הביתי המושלם מתבסס יד יבשה ויד רטובה – שמעבירות את חזה העוף בסנכרון מושלם מהקמח לביצים הטרופות ומשם לתערובת פירורי הלחם – לחצו לטיפים מיוחדים
פופקורן ביתי
פופקורן ביתי הוא חטיף מהיר הכנה, הכנתו בסיר מאפשרת לשלוט בכמות השמן והמלח והוא נטול תוספים שמטרתם להאריך את חיי המדף
עוגת קראנץ’ שמרים
פרק חמישי בסדרת השמרים של קונג פוד – אחרי שהכנתם בצק שמרים וממנו הצלחתם ליצור לחם ופיצה – הגיע הזמן לעבור למלכת השמרים – עוגת קרנאץ’ שמרים רגע לפני יום העצמאות במסגרת חלוקת התפקידים המסורתית בקבוצת הווטסאפ – המארחים בערב או בבוקר למחרת לא עוברים לסדר היום עד שהובטחה אספקת עוגת השמרים המסורתית. מפעל יום…
פיצה מרגריטה ביתית
חלק רביעי בסדרת השמרים של קונג פוד – עכשיו שאתם אלופים בהכנת בצק – הגיע הזמן להכין פיצה ביתית שילדים כל כך אוהבים
לחם כפרי
שלב 3 בסדרת השמרים של קונג פוד – אחרי שלמדנו על שמרים וקמחים מסוגים שונים ולהכין מהם בצק שמרים בסיסי כעת נלמד לאפות לחם כפרי
בצק שמרים בסיסי
הצעד הראשון במסע השמרים מתחיל בבצק שמרים בסיסי, שמשמש בתור היסודות למתכונים רבים – כולל פוקצ’ה, פיצה, לחם ועוגות שמרים
מרק בטטה ועדשים אדומות
מרק כפתור טבעוני מהיר הכנה, משני מרכיבים עיקריים, שיכול לשמש בתור מנה ראשונה או ארוחת ערב חמימה. מינימום השקעה מקסימום תוצאה.
מרק ארטישוק ירושלמי
עם מראה משולב של ג’ינג’ר ושורש חזרת, ותחת מגוון שמות כמו תפו”א ירושלמי ובטטה קסביה – משמש הארטישוק הירושלמי עם טעם מיוחד כמו של ארטישוק כמרכיב עיקרי למרק.
פסטרמה הודו ביתית
מעדן קל להכנה בבית – שדורש בעיקר לקנות חזה הודו, להשרות אותו ברוטב ולהכניס לתנור. תחליף מעולה לצריכת פסטרמה מעובדת מהחנויות
קיש עם גבינת עיזים
שבועות בפתח וזה הזמן להוציא מהמגירה את מתכוני מוצרי החלב ובראשם את אחד מהמרשימים לכל אירוח – קיש לורן – על בסיס של בצק פריך ועם מילוי רך ועסיסי.
קביבאת / חאמוד
קציצות בשר לבנוניות/חאלביות ברוטב לימון ושום. אם אני חייב לספק מאכל אחד שיביא את התמצית של המטבח החלאבי/לבנוני עבורי – אני אבחר דווקא במאכל יומיומי שלא מצאתי באף עדה אחרת.
מתכונים נוספים
אם תרצו שאפרסם מתכונים נוספים – צרו קשר ואשתדל להוסיף את המתכון בהקדם.