אנטיפסטי בתנור

אנטיפסטי בתנור

מתכון לאנטיפסטי בתנור

קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >

למתכונים נוספים מסדרת Kung Food Basic

אנטיפסטי באיטליה הוא כינוי לשלל מנות ראשונות שנועדו לעורר את התיאבון לקראת המנה העיקרית. בישראל הוא הפך לכינוי לירקות שמוגשים בתור מנה ראשונה או כתוספת, לרוב קלויים/ אפויים בתנור.

מומלץ להכין ירקות בצבעים שונים לצורך הגיוון בטעמים וגם בערכים התזונתיים. ברפואה הסינית נהוג להמליץ על ארוחה ב-5 צבעים שונים – כל צבע מחזק אלמנט או יסוד אחר מ-5 היסודות: מתכת, מים, עץ, אדמה ואש – ותורם לגוף משהו אחר שהוא זקוק לו.

לכל חומר גלם יש את הטעם הייחודי שלו – וחושב לתת את הכבוד לטעמים שהטבע מביא לנו. אני מכין בתחילת העבודה שום כתוש בתוך שמן זית, שקולט את טעמי השום ומשמש מצע מעולה לאפייה בתנור. את הירקות הצבעוניים אני נוהג לרוב לחתוך לקוביות פחות או יותר אחידות בגודלן – ולערבבן עם שמן השום הארומתי – ואז לסדר בתבנית.

מצרכים

  • ירקות במספר צבעים שונים – לדוגמא: סלק, בטטה, קולורבי, זוקיני, דלורית, פלפל (גמבה) – רעיונות בתמונות להלן
  • שמן זית
  • 5 שיני שום

הכנה

  • מקלפים את הירקות וחותכים לריבועים אחידים בגודלים
  • מתבלים בשמן זית ושום (מלח לפי הטעם) ומערבבים
  • מסדרים בתבנית
  • אופים/קולים 30 – 35 דק’ בתנור ב-200 מעלות.

רעיונות בתמונות

דילוג לתוכן