לביבות טבעוניות בתנור

לביבות טבעוניות בתנור

לביבות חנוכה בתנור

קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >

אחד מסימני החנוכה הוא נס פח השמן. באופן סמלי 2 מאכלי החג העיקריים הסופגניות והלביבות מטוגנים בשמן עמוק.

לאור המודעות לכך שרצוי לצרוך פחות שמן רווי – הטיגון בשנים האחרונות נדחק לקרן זווית. חשוב לציין שטיגון בשמן עמוק ורותח גורם לסגירת המאכל מבחוץ ובעקבות כך – מעט מאוד שמן נשאר במאכל עצמו. עם זאת, כאשר מדובר בחג החל באמצע החורף לא תמיד מתחשק להישאר עם ריחות הטיגון בבית.

הלביבות הן מאכל קל הכנה וניתן לגוון אותו כמעט עם כל ירק מגורד. חשוב לסחוט את הירק המגורד ממים מיותרים. הקמח חשוב לצורך חיבור הקציצה ועבור הרגישים לגלוטן – אפשר להחליף לקמח נטול גלוטן.

מצרכים

(ל-21 לביבות)

  • 2 גזרים
  • 6 תפו”א בינוניים
  • כפית מלח
  • כפית שום גבישי
  • קורט פלפל שחור
  • 10 כפות קמח מלא
  • שקית אבקת אפייה

הכנה

  • מגרדים את הגזרים ותפוחי האדמה במגרדת
  • סוחטים את המים
  • מערבבים עם הקמח והתבלינים
  • מחממים תנור ל200 מעלות
  • מניחים נייר אפיה על תבנית ומשמנים אותו מעט
  • קורצים לביבות ומניחים על התבנית
  • מכניסים לתנור ל-15 דקות עד שמשחים
  • הופכים ומכניסים ל10-15 דקות נוספות
דילוג לתוכן