קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >
מנגולד הוא עלים של סלק שבוית לצורך השגת עלים וגבעולים גדולים יותר. העלים הבוגרים נאכלים לאחר בישול ויכולים לשמש למגוון רחב של מאכלים. סלק עלים עשיר במינרלים, סיבים תזונתיים ומכיל מכיל ויטמינים A, K ו-C בשיעור גבוה.
פשטידה טובה היא בסיס מעולה לאירוח עם מרכיב אחד שמספק את הטעם הדומיננטי (במתכון שלנו – עלי מנגולד, את הגבעולים נשאיר בצד לתבשילים אחרים) משולב עם תערובת יחסית אחידה של גבינות, ביצים, פירורי לחם וקמח תופח. כיף לגוון עם מרכיבים דומיננטים שונים על אותו הבסיס (ראו מתכון לפשטידת פטריות). הכי חשוב לזכור כי המרכיב הדומיננטי צריך להיות יחסית יבש לאחר הטיגון כדי שלא נקבל עיסה נוזלית במקום פשטידה מוצקה. במקום הקמח התופח ניתן להשתמש בקמח רגיל עם שקית אבקת אפיה.
מערבבים הכל ומעבירים לאפייה בתנור. אחרי שהפשטידה מעט משחימה כלפי חוץ בודקים עם קיסם שהחלק הפנימי התייצב.
בתיאבון 🙂
מצרכים
- שתי חבילות עלי מנגולד
- סיר בינוני מלא שני שליש במים עם 2 כפיות מלח
- 2-3 בצלים
- 3 שיני שום כתושות
- 5 כפות קמח
- 3 כפות פירורי לחם
- אבקת אפיה
- 250 גר’ גבינה לבנה
- 250 גר’ קוטג’
- 3 כפות לאבנה פיראוס
- 2 פרוסות גבינה צהובה
- בולגרית מגורדת גס
- 2 שיני שום כתושות
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- פלפל שחור
- 3 ביצים
- מלח לפי הטעם
הכנה
- הכנה מוקדמת לעלי מנגולד
- חולטים את עלי המנגולד (בנפרד מהגבעולים) במים רותחים מומלחים (בדומה לפסטה) – את הגבעולים נחלוט בנפרד עם לימון ונשאיר בצד למתכונים אחרים (כמו תוספת לקביבאת / חאמוד בשלב הוספת הלימון)
- לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה ל-2 דק’.
- מכינים קערה עם מים קרים וקרח
- מסננים את עלי המנגולד ומעבירים למי הקרח
- מסננים.
- במחבת לטגן בצל
- להוסיף את עלי המנגולד ולאדות
- להוסיף שום ולהמשיך עד שלא נותר נוזל
- הכנת הפשטידה
- לטרוף את הביצים
- מערבבים את כל החומרים כולל הפטריות והבצל מהמחבת
- מלח להוסיף רק לאחר טעימה (הבולגרית ממליחה בפני עצמה)
- לשמן תבנית
- לצקת את הבלילה לתבנית
- לאפות 30-40 דק’ ב-180 מעלותעד שהפשטידה מוצקה
מתכון בתמונות
בקרוב 🙂