קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >
קישואים ממולאים ברוטב לימון ושום, “קוסה מחשי” בשפת המקור, הם ממולאים עשירים וייחודיים מהמטבח החלאבי – מעדן חגיגי ומיוחד. כשמכינים אותם אנחנו נשארים עם קערה מלאה בתוכנם של הקישואים – שהיא חומר גלם איכותי למעדן אחר – לב הקישוא, או בשפת המקור “לֶבּ קוּסָה”.
בהכנה פשוטה בסיר עם בצל, תוכן הקישוא וקורט מלח – מקבלים מעדן מתוק שמהווה ניגוד משלים בהגשה לצד הקישואים הממולאים ברוטב החמצמץ של הלימון והשום.
אפשר גם להכין מקישואים מקולפים וחתוכים לריבועים.
למתכון לקישואים ממולאים מהמטבח החלאבי >
מצרכים
- מעט שמן זית
- בצל קצוץ
- ליבת הקישואים שרוקנה לצורך המילוי או קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
- מלח, פלפל שחור
הכנה
- מאדים את הבצל בסיר על מעט שמן זית
- מוסיפים את הקישואים
- מבשלים תוך כדי ערבוב על להבה גבוהה בכיריים בינונית-קטנה כ-10 עד 20 דק’ תוך כדי ערבוב
- מנמיכים את האש עד לצמצום נוזלים
- מתבלים במעט מלח ופלפל שחור – להדגשת הטעמים המתוקים