לבבות קישואים (לֶבּ קוּסָה)

לבבות קישואים (לֶבּ קוּסָה)

קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >

קישואים ממולאים ברוטב לימון ושום, “קוסה מחשי” בשפת המקור, הם ממולאים עשירים וייחודיים מהמטבח החלאבי – מעדן חגיגי ומיוחד. כשמכינים אותם אנחנו נשארים עם קערה מלאה בתוכנם של הקישואים – שהיא חומר גלם איכותי למעדן אחר – לב הקישוא, או בשפת המקור “לֶבּ קוּסָה”.

לבבות קישואים (לֶבּ קוּסָה)
לבבות הקישואים לאחר ריקון תכולת הקישוא
לבבות קישואים (לֶבּ קוּסָה)
תבשיל לבבות קישואים

בהכנה פשוטה בסיר עם בצל, תוכן הקישוא וקורט מלח – מקבלים מעדן מתוק שמהווה ניגוד משלים בהגשה לצד הקישואים הממולאים ברוטב החמצמץ של הלימון והשום.

אפשר גם להכין מקישואים מקולפים וחתוכים לריבועים.

למתכון לקישואים ממולאים מהמטבח החלאבי >

לבבות קישואים (לֶבּ קוּסָה) לצד קישואים ממולאים ברוטב לימון ושום (קוּסָה מֶחְשי)
הצעת הגשה – קישואים ממולאים ברוטב לימון ושום (קוּסָה מֶחְשי) עם אורז, תפוחי אדמה שבושלו עם הקישואים לצד תבשיל לבבות קישואים (לֶבּ קוּסָה) – שילוב מושלם של חמצמץ ומתקתק

מצרכים

  • מעט שמן זית
  • בצל קצוץ
  • ליבת הקישואים שרוקנה לצורך המילוי או קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח, פלפל שחור

הכנה

  • מאדים את הבצל בסיר על מעט שמן זית
  • מוסיפים את הקישואים
  • מבשלים תוך כדי ערבוב על להבה גבוהה בכיריים בינונית-קטנה כ-10 עד 20 דק’ תוך כדי ערבוב
  • מנמיכים את האש עד לצמצום נוזלים
  • מתבלים במעט מלח ופלפל שחור – להדגשת הטעמים המתוקים

מתכון בתמונות

דילוג לתוכן