פשטידת פטריות

פשטידת פטריות

פשטידת פטריות
פשטידת פטריות

קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >

פשטידה היא אחד מכרטיסי הכניסה הכי נחמדים לעולם האפייה. היא מאפשרת טווח רחב של ניסויים עבור מתחילים כאשר נדיר מאוד שהתוצאה לא תהיה מתאימה לצלחת.  

פשטידה טובה היא בסיס מעולה לכל אירוח – מרכיב אחד שמספק את הטעם הדומיננטי (במתכון להלן – פטריות) משולב עם תערובת יחסית אחידה של גבינות, ביצים, פירורי לחם וקמח תופח. כיף לגוון עם מרכיבים דומיננטים שונים על אותו הבסיס. הכי חשוב לזכור כי אסור שהמרכיב הדומיננטי יהיה רטוב מדי – כי אז נקבל עיסה נוזלית ולא פשטידה מוצקה. את הקמח התופח אפשר להחליף בקמח רגיל עם שקית אבקת אפיה. הלאבנה אינה חובה וגם הבולגרית – אבל אם מוציאים צריך לאזן עם מעט יותר מלח בתערובת ולטעום.

מערבבים הכל ו… היידה לתנור. אחרי שהפשטידה מעט משחימה כלפי חוץ בודקים עם קיסם שגם החלק הפנימי כבר התייצב – ובתיאבון 🙂

מצרכים

  • 2-3 בצלים
  • פטריות טריות – 2 סלסלות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 5 כפות קמח
  • 3 כפות פירורי לחם
  • אבקת אפיה 
  • 250 גר’ גבינה לבנה
  • 250 גר’ קוטג’
  • 3 כפות לאבנה פיראוס
  • 2 פרוסות גבינה צהובה
  • בולגרית מגורדת גס
  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • פלפל שחור
  • 3 ביצים
  • מלח לפי הטעם

הכנה

  • פטריות ובצל
    • במחבת לטגן בצל
    • להוסיף את הפטריות ולאדות עד שמחליפות צבע
    • להוסיף שום ולהמשיך עד שלא נותר נוזל
  • הכנת הפשטידה
    • לטרוף את הביצים
    • מערבבים את כל החומרים כולל הפטריות והבצל מהמחבת
    • מלח להוסיף רק לאחר טעימה (הבולגרית ממליחה בפני עצמה)
    • לשמן תבנית
    • לצקת את הבלילה לתבנית
    • לאפות 30-40 דק’ ב-180 מעלותעד שהפשטידה מוצקה

מתכון בתמונות

בקרוב 🙂

דילוג לתוכן