פיצה מרגריטה ביתית

פיצה מרגריטה ביתית

חלק רביעי בסדרת השמרים של קונג פוד – עכשיו שאתם אלופים בהכנת בצק – הגיע הזמן להכין פיצה ביתית שילדים כל כך אוהבים

פיצה ביתית

סדרת השמרים של קונג פוד – פוסטים ומתכונים >

האחיינים הג’ינג’ים החמודים שלי מכנים אותה “פיצה אבי”, ובכל ביקור שלהם אצלנו הפיצה היא חלק בלתי נפרד מכללי הטקס. פעם אחת שחרגתי מכללי הטקס והזמנו פיצות מבחוץ – נאלצתי להתמודד עם נמשים עצובים ומאוכזבים (לעולם לא יקרה שנית).

סוף מעשה במחשבה תחילה – קודם כל חשוב להכין את בצק השמרים ולאפשר לו לתפוח. מאחר ואותו בצק יכול לשמש מאפים שונים ומגוונים אפשר למצוא את המתכון שלו בנפרד בקישור הבא >

סודו של הרוטב, לב ליבה הפועם של הפיצה, הוא השימוש בעגבניות טריות ותיבול עם פפריקה מתוקה ואורגנו. אם אין לכם רסק עגבניות זמין אפשר להחליף בקטשופ (הפתעה – הילדים אוהבים את זה יותר). אם הילדים אוהבים או שהפיצה מיועדת למבוגרים – מומלץ להכניס את התוספות מעל הרוטב ומתחת לגבינה. 

בגזרת הגבינות – אנחנו מעדיפים גבינת עמק מגורדת ולעיתים משלבים אותה עם בולגרית או צפתית קשה.  לטבעוניים שבינינו – ישנם תחליפי גבינות רבים בשוק כיום, הטובים מביניהם שיצא לי לטעום היו “גבינות” קשיו.

מצרכים

  • בצק שמרים בסיסי מוכן לאחר התפחה ראשונה (מומלץ – חצי מקמח מלא וחצי מקמח לבן) – קישור למתכון לבצק שמרים
    • לפיצה משפחתית דקה – כ-350 גרם 
    • לפיצה משפחתית עבה – כ-500 גרם
  • מעט קמח לצורך רידוד
  • לרוטב
    • 2 עגבניות רכות
    • 2 כפות רסק עגבניות
    • כף שמן זית
    • כפית אורגנו
    • כפית פפריקה מתוקה
    • מעט מלח
    • קורט פלפל שחור
  • 200-250 גרם גבינה צהובה מגורדת [או תחליף טבעוני כמו גבינת קשיו מגורדת]

הכנה

  • מכינים תבנית פיצה עגולה (אופציונאלי עם נייר אפייה)
  • מרדדים את בצק השמרים עם מארוך על משטח מקומח – בהתאם לגודל התבנית 
  • מניחים את הבצק המרודד על התבנית 
  • מכינים את הרוטב –
    • חותכים את העגבניות לחצאים ומסירים את העוקץ 
    • מגרדים על פומפיה, כך שהגרעינים יישארו מעליה ולא יהיו חלק מהרוטב
    • מוסיפים את יתר חומרי הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי
  • מפזרים את הרוטב על הבצק
  • מפזרים את הגבינה המגורדת מעל
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • אופים בתנור 10-15 דקות בהתאם לתנור עד שהגבינה מבעבעת
דילוג לתוכן