במשך שנים היינו רגילים להשתמש בשקיות הפופקורן למיקרוגל, אבל אחרי שגילינו, שרובן מכילות כל מני תוספים לא ברורים ממשפחת ה-E וכמויות גדולות של שומן ונתרן – החלטנו לחזור במכונת הזמן לשנות ה-80 ולהכין פופקורן ביתי בסיר.
פופקורן ביתי הוא חטיף מהיר הכנה ויחסית לשקיות מיקרו או שקיות חטיפים שונות – אפשר לשלוט בכמות המלח והשמן והוא נטול תוספים שמטרתם להאריך את חיי המדף. כמו מרבית הבישולים הביתיים הוא גם בריא מאוד לארנק. חבילה של 500 גרם תעלה כ-6 ₪, ותספיק לכם לכ-6 עד 8 מנות, פחות מחצי מעלות שקיות המיקרו שפרצו לחיינו בשנות ה-90.
אחד הדברים הכי חשובים כשמכינים פופקורן בסיר הוא חימום אחיד של השמן לטמפרטורה הנכונה, על מנת למנוע מצב שבו חלק מהפופקורן יישרף בעוד גרגירים רבים לא ייפתחו. הדרך הכי פשוטה למדוד זאת – היא להניח 5 גרגירים במקומות שונים בסיר. ברגע שכולם התפצפצו – הסיר מוכן לעבודה והגיע הזמן לשפוך את כל יתרת הגרגירים לסיר.
כאשר גרגיר התירס מחומם מעטפת הגרגיר מתפקעת תחת הלחץ הנוצר בתוכו ויוצרת מרקם אוורירי בצורה אקראית ומיוחדת. מומלץ להשתמש בסיר עם מכסה שקוף כדי שנוכל לעקוב מקרוב אחר הפעילות הגרעינית. מכבים את האש כאשר הפער בין פיצוץ פופקורן אחד לשני מתארך ל-2 שניות.
חשוב למיין ולהוציא את הגרעינים שלא נפתחו או שנפתחו חלקית מאחר ואינם אכילים. נקודה חשובה נוספת היא שלא מומלץ להגיש פופקורן לילדים מתחת לגיל 5, ראו באתר “בטרם”.
אחרי שהפופקורן מתקרר – ניתן לשמור את היתרה בכלי אטום או בשקית. לרוב טעים עד יומיים מההכנה.
מצרכים
- 1/2 כוס גרגירי פופקורן
- 3-4 כפות שמן זית
- מלח
הכנה
- מחממים את השמן בסיר עם מכסה ומוסיפים 5 גרגירי פופקורן במקומות שונים בסיר
- כשכולם מתפוצצים מוסיפים את יתר הגרגירים
- מנענעים את הסיר קלות כדי שכל הגרגירים יתפזרו בשכבה אחידה.
- ממתינים עד שהגרגירים מתחילים במלאכת הפצפוץ
- כאשר הפער בין פיצוץ פופקורן אחד לשני מתארך ל-2 שניות מכבים את האש
- מניחים ליתר גרעיני הפופקורן להתבקע.
- פותחים את הסיר
- מעבירים לקערה וממליחים קלות