מתכון לשווארמה הודו ביתית ברוטב רימונים, מעדן קל ומהיר הכנה. מומלץ להכין בסמוך להגשה
קח אותי ישר למתכון >
למתכון בתמונות >
שווארמה היא לא רק מנה המוגשת במסעדה של “פאסט פוד” מזרחי, אלא כינוי לצורת חיתוך של נתחי בשר לרצועות דקות וצרות שמאפשרת את הכנתם במחבת ביתית רגילה, וללא צורך בציוד מיוחד.
שווארמה מסורתית הוא מאכל בשרי מזרח-תיכוני, העשוי מנתחי בשר מסוגים שונים, הננעצים בשכבות על גבי שיפוד מתכת ארוך, שמסתובב אנכית סמוך למקור חום. בכל סיבוב נוצרת שכבת בקר צלוייה, הנחתכת חמה וטרייה לסועד באמצעות סכין חד או מסור חשמלי. מקור השם בטורקית וערבית קשור לפעולת הצלייה בסיבוב. במטבח הטורקי היא מכונה “דונר” (Döner).
עם הזמן המושג “שווארמה” הפך גם כינוי לצורת חיתוך של נתחי בשר נא לרצועות דקות וצרות, טרם בישולם. אופן החיתוך מאפשר לאחר צלייה במחבת לקבל נתחי בשר צלויים המזכירים את השווארמה, וכך להכין “שווארמה ביתית” שאינה דורשת ציוד מיוחד.
ברוב הקצביות אם תבקשו “שווארמה” תקבלו רצועות דקות של ירך הודו. בדומה לבשר העוף, גם בשר ההודו עשיר בחלבון, ברזל וויטמינים ויחסית דל בשומן.
התיבול הקלאסי של המנה הוא כפית של תבלין שווארמה מעורבב עם מעט שמן זית. לתבלין השווארמה יש טעם דומיננטי, ובשל כך לא כולם יאהבו אותו בריכוז גבוה. כמו כן, הוא לא תמיד מספיק כדי לשמור על עסיסיות המנה. אלו הסיבות העיקריות שדחפו אותי לחפש שילוב מנצח שיקפיץ את מנת השווארמה בכמה דרגות.
השילוב עם רכז הרימונים נוצר באופן טבעי אחרי שהתנסיתי בו רבות במסגרת מאכלים שמקורם בבישול הלבנוני/ חלאבי. ההכנה פשוטה וקלה – את הרצועות שהכין לנו הקצב נשרה ברוטב כשעה וכ-15 דק’ לפני הגשה נתחיל בהכנתו המהירה – רצוי במחבת רחבה או סיר רחב עם שוליים נמוכים (סוטאג’).
מצרכים
- 3 כפות שמן זית
- קורט תבלין שווארמה
- קורט מלח ים אטלנטי (אופציונאלי)
- פלפל שחור
- 2-3 כפות רכז רימונים
- 1-2 כפות דבש
- כף רוטב סויה
- כפית חרדל
- 500 גר’ רצועות שווארמה הודו (2 עד 3 סועדים תלוי בתיאבון 🙂
הכנה
- רוטב
- מערבבים את המלח ותבלין השווארמה במעט שמן זית
- מוסיפים את רכז הרימונים, רוטב סויה, דבש וחרדל מערבבים היטב
- משרים את השווארמה ברוטב שעה או יותר
- מחממים מחבת ומכניסים לתוכה את התערובת
- מערבבים והופכים את הנתחים עד לסגירה של השווארמה
- מכסים במכסה עם להבה גבוהה כ-5 עד 10 דק’ מערבבים מדי פעם ושמים לב שלא חסרים נוזלים כדי שלא יישרף
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ-10 דק’ ומערבבים מדי פעם.